Et ishal yapar mı, sağlık açısından birçok faydası olan et A, C, D, E, B6, B12 vitaminleri açısından zengindir. Kalsiyum, demir, potasyum ve fosfat bakımından da iyi bir kaynaktır. Başta kemik ve kas sağlığı olmak üzere faydalı olan etin faydalarından yararlanabilmek için taze olması gerekir. Bozulmuş ya da uzun süredir açıkta kalan et besin zehirlenmelerine yol açabilir.
Hayvansal bir gıda olan et sindirim sistemini destekler. Beyin sağlığına karşı iyi gelir. Kardiyovasküler hastalıklara karşı tüketilebilir. Kan sağlığını korur, hafızayı güçlendirir. Kilo vermeyi kolaylaştıran bir besin kaynağıdır. Diyet listelerinde ızgara gibi sağlıklı pişirme teknikleriyle pişirilmesi şartıyla mutlaka yer verilir. Enerji deposu olan et vücudun zinde kalmasını sağlar.
Et aşırıya kaçılarak tüketildiğinde bağırsak hareketlerini bozarak ishale yol açabilir. Direkt ishale sebep olan bir besin maddesi değildir. Normalden fazla tüketimiyle ishal yaşanabileceği gibi bozuk et tüketimi de ishale yol açabilir. Güvenilirliği kesin olmayan yerlerden et satın alınmamalı ya da et türü yemekler yenmemelidir. Aksi halde yenen et yemeğinin ishal yapma olasılığı çok yüksek olur.