{ "title": "Pekmez İshal Yaparmı", "image": "https://www.ishal.gen.tr/images/pekmez-ishal-yaparmi-2615.jpg", "date": "19.01.2024 00:27:15", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Pekmez ishal yapar mı, genelde kış aylarında akla gelen bir besin olsa da sofralarda hak ettiği değeri pek bulamamış bir besin maddesidir. Uzmanlar tarafından birçok hastalığa karşı faydalı olduğu vurgulanan pekmezin pek çok çeşidi vardır. Protein, fosfor, demir gibi bileşenler haricinde yapıldığı meyveye göre pek çok vitamin barındırır. Karaciğeri temizleyici etkisi vardır. Karaciğer hastalıklarına karşı iyi gelir. Önemli miktarda antioksidan barındırır. Antioksidan vücuttaki serbest radikallerle savaşarak birçok hastalığa karşı iyi gelir. Vücuda enerji verir. Kemik ve kalp sağlığını korur. Cilt sağlığı üzerinde de önemli rol oynar. Sindirim ve mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.

Pekmez İshal Yapar mı?

Pekmez aşırıya kaçılmadan tüketildiği taktirde ishal yapıcı bir etkiye sahip değildir. Ancak aşırı tüketimlerde sindirim sistemini olumsuz etkileyerek ishalle birlikte şişkinlik, hazımsızlık ve göğüs ağrısı gibi yan etkilere sebep olabilir.

Pekmez İshale İyi Gelir mi?

Uzmanlar pekmezin sindirim sistemi sorunlarına karşı iyi geldiğini vurgulamaktadır. Sindirim sisteminde gelişen rahatsızlıklar pekmez tüketilerek hafifletilebilir. Mide ağrılarını yatıştırıcı, ishali önleyici, bağırsak problemlerini giderdiği bilinmektedir. İshal vakalarında pekmezin gün içinde üç defa tüketilmesi gerekir. Özellikle ishal kronikleşmişse pekmez tüketimi ishal geçene kadar devam ettirilmelidir. Pekmez ishal nedeniyle zayıf düşen vücudun tekrar güçlenmesini, hasar gören hücrelerin onarılmasını sağlar. Antioksidan etkisi bağırsak enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar. Bu durumda da hem ishal hem de diğer bağırsak rahatsızlıklarının gelişme riskini azaltır.

" } ] }