{ "title": "Kefir İshale İyi Gelirmi", "image": "https://www.ishal.gen.tr/images/kefir-ishale-iyi-gelirmi.gif", "date": "19.01.2024 15:33:45", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Kefir ishale iyi gelir mi, kefirin probiyotik bakımından zengin durumda olan meydana gelmesine bağlanabilir. Son zamanlarda dünyanın birçok ülkesinde tüketilen kefir kısacası fermente süttür. Birtakım kaynaklarda \"kefir\" isminin Türkçe huzurdan türetildiği belirtilmektedir. Kefir inek, koyun ve keçinin sütü kullanılarak hazırlanır. Mayalanma sürecinden geçtiğinden tadı hafif ekşi bir tadı vardır. Sütten farklı \"iyi\" model belirtilen ve sindirime destekçi durumda olan bakterilerden süte nispeten fazladan içermesi ve kısa zamanda bağırsak hareketi sağlamasıdır. Benzer olarak, tipik sağlığa katkıda yer aldığı malum birçok vitamin ve mineral bakımından çok zengin olan bir içecektir.

Özellikle çocuklarda sık sık görülen ishal, ebeveynin ilgileneceği güzel bir beslenme şekli ve hijyen ile engellenebilir. Hekimler ise aileleri uyarıyor: Çocukların beslenme çantasından yoğurt ve kefir yoksun etmeyin. Gelişen ülkelerde çocuklarda en sık vefat sebebi durumda olan enfeksiyonların en başında ishalin (Akut gastroenterit) geldiğini bildiriliyor. Çocuklarda görülebilen ishalde bedendeki su kaybının yetişkinlere yönelik çok daha çabuk meydana geldiği bu neden ile daha riskli meydana geldiği bildiriliyor. Gelişme sürecinde olan ülkelerde 3 yaştan küçüklerde ishal nedeniyle ölüm olması oranı %15'tir. \" ifadeleri konuya ilgi çekiyor. Enfeksiyonların ishalin en mühim sebebi meydana geldiğini kaydeden uzman, yeme alışkanlığına bağlı etkenlerin de sebep olabileceğini dile getiriliyor. Okuldaki tehlikeye ise şu cümlelerle İlgi çekiliyor: \"İshal en çok okul çocuklarında görülen bir enfeksiyon türüdür ve çok bulaşıcıdır. Mikroplu olanlar hem büyük abdest benzer zamanda solunum yöntemiyle çabuk bulaşır. Bakteriyel olanlar ise büyük abdest yöntemiyle, lavabo sonrasında temizlik iyi yapılmazsa el yöntemiyle bulaşır. Sudan bulaşıcı ishal nedenleri de var. Okullarda ishalin salgına dönüşmesini önlemek amaçlı viral ishal sorunu olanları eve yollamalı, diğer ishal nedenleri için ise tipik hijyen kontrollerine uymak gerekmektedir.

Tedavi yöntemi

İshal amacı ile kullanılacak en mühim rehabilitasyonun yoğurt ve kefir tüketimini çoğaltmak ve muz, şeftali ve yağsız pilav-makarna, patates tüketimi olduğu bildiriliyor. Tedavi metodunda çocuğun vaziyetinin çok önemli olduğunu söyleyen Uzman olanlar duruma yönelik ayakta iyileştirme yapılabileceğini söylüyor. \"İshal bakteriyel bir enfeksiyon ise antibiyotik rehabilitasyonuna başlanmalı. Viral ise yardım tedavisi yeterli olacaktır. Vücutta su ve sodyum klorür kaybı oluşumu varsa ve kişi kusuyor ise hastanede damar yolundan sıvı/akışkan verilmeli, vücuttan su ve sodyum klorür kaybı var ancak ağızdan besin alımı iyi ise ev ortamında bir litre kadar kaynatılıp soğutulmuş suyun içine bir çorba kaşığı şeker, bir çay kaşığı sodyum klorür, bir çay kaşığı karbonat konularak yapılan ağızdan rehidratasyon tedavisi uygulanmalıdır. (Sodyum klorüre sofra tuzu denebilir)
" } ] }