{ "title": "İshal İçin İlaç", "image": "https://www.ishal.gen.tr/images/ishal-icin-ilac.gif", "date": "20.01.2024 17:01:15", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İshal için ilaç, ishal genellikle virüs, bakteri ve mikropların yol açtığı mikrobik bir rahatsızlık olarak tanımlanabilir. İshal devam ettiği sürece ortaya çıkan semptomlar kişinin yaşına ve sağlık durumuna bağlı olarak değişken olabilir. İshal altta yatan ciddi bir neden yoksa genellikle kısa sürede kendiliğinden geçebilir. Ancak ne kadar kısa sürse de kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Özellikle çocuklarda ve ileri yaş grubunda ishal ile yüksek ateş, mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, halsizlik gibi sorunlar görülebilir. Kişi ishale yakalanmışsa ishal farklı nedenlerden dolayı oluşum gösteriyor olabilir.

İlaçlanmamış içme suyu, gıda zehirlenmesi, yeteri kadar yıkanmamış meyve ve sebze tüketimi, farklı hastalıklar, kullanılan bir ilacın yan etkisi ishale yol açan önemli etkenler arasındadır. İshal eğer önlem alınmasına rağmen 3-4 gün içinde ortadan kaybolmuyorsa mutlaka doktora başvurulmalı ve gerekli tedavinin başlatılması gerekir. İshal vücutta ciddi anlamda sıvı kaybı yaşanmasına yol açar. Bu durum sağlık için oldukça önemlidir. İshal tedavisinde amaç vücudun kaybettiği suyu tekrar yerine koymaktır. İshal olan kişi ishal devam ettiği sürece bol su tüketmelidir. Ayrıca tedavi amacıyla hastaya bazı ilaçlar önerilebilir. Bu ilaçlar;

Endosin Süsppansiyon: İlacın kullanım dozu çocuk ve yetişkinlerde farklıdır. 10 yaş üzeri çocuklarda günde 2-4 ölçek, 10 yaş altı çocuklarda günde 2-3 ölçek, henüz 1 yaşında olan çocuklarda ise 1,5 ölçek kullanılmalı ve ilaca 1 hafta devam edilmelidir.

İlacın kullanım alanları, akut ve kronik ishal, basilli dizanferi, bağırsak enfeksiyonları, bağırsak antiseptiği, kolitkler ve tifitlerdir.

Reflor Liyofilize Toz İçeren Saşe: İlacın kullanım dozu yetişkinlerde en fazla 2 saşe, çocuklarda ise 1 saşedir. Gerekli olan ölçü 1 su bardağı suyun içine eklenerek içilir. İlaç için günün belirli bir saati yoktur. Gün içinde herhangi bir saat diliminde alınabilir. Fakat ilacın en etkili olduğu zamanlar yemek saatleri haricindedir.

İlacın kullanım alanları, antibiyotik tedavisine bağlı olarak gelişen ishal, sindirim sistemi rahatsızlıkları, enfeksiyoz ve non spesifik ishallerdir. Tedavide başarı şansı oldukça yüksek bir ilaçtır ve kullanıma başladıktan 1-2 gün içinde tedavide olumlu sonuçlar alınır.

Llopermid Tablet: İlaç erişkinlerde 8x1, 5-8 yaş arası çocuklarda ise 2x1, 8-12 yaş arası çocuklarda 3x1 kullanılmalıdır. Yetişkinler her dışkılama sonrası 1 bardak içebilir. Ancak çocuklar kilolarına göre ayarlanmış dozlarda içmelidir.

İlacın kullanım alanları, kısa sürede gelişen akut ishaller, iltihabi bağırsak hastalıkları ve kronik ishal tedavisinde kullanılabilir. İshal henüz başlamışken ilaca başlamak tedavi sürecini kısaltır.

Ge-Oral Rehidratasyon Tozu: Karışım şeklinde hazırlanan ilaçtan ishal olan çocuk kilosunun sayısında çay bardağı ile içmelidir. Eğer çocuk 8 kilo ise 8 çay bardağı içmesi gerekir. Erişkinler ise her dışkılamadan sonra 1 çay bardağı içmelidir. Toz ayran ve meyve suyu gibi içecekler ile karıştırılarak içilebilir.

İlacın kullanım alanları, ishal olan bebek ve çocuklarda vücudun kaybettiği suyu tekrar yerine koymaktır. Dolayısı ile ilaç adeta bir hayat kurtarıcıdır.
" } ] }