{ "title": "Bamya İshal Yaparmı", "image": "https://www.ishal.gen.tr/images/bamya-ishal-yaparmi-5728.jpg", "date": "20.01.2024 13:00:57", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bamya ishal yapar mı, lif açısından zengin içeriğe sahip olan bamya bu özelliği sayesinde birçok sağlık sorununa karşı iyi gelir. Yaş ve kuru olarak tüketilebildiğinden yılın her anında tüketimi yapılabilmektedir. Lif haricinde folat, bakır, demir, potasyum, sodyum, tiamin, selenyum, A, C, E ve K vitaminleri bakımından da zengindir. İçeriğindeki lifler çözünmez liflerdir. İçeriği sağlık adına zengin bileşenlerden olduğu için sağlığa karşı geniş yelpazede bamyadan yararlanılabilir. Sindirim sistemini korur, diyabeti önleyici etkisi bulunmaktadır. Kabızlığı önleyici etkisi bulunmaktadır. Kolon kanserini engelleyici etkisi vardır. Obeziteye karşı iyi gelir. Güneş ışınlarından koruyucu etkisi vardır. Kolesterole karşı iyi gelir, saç ve cilt sağlığını korur.

Bamya İshal Yapar mı?

Bamyanın aşırı tüketilmediği takdirde ishal yapıcı bir etkisi yoktur. İçeriğinde fazlaca lif içerdiği için sindirim sistemi sağlığını olumlu etkiler. Lifler bağırsak hareketlerini düzenleyici etkiye sahiptir. Çok fazla tüketildiğinde bağırsaklar normalden fazla çalışarak ishale yol açabilir.

Bamya İshale Karşı İyi Gelir mi?

Bamya genelde kabızlık problemi olan kişilerde dışkının yumuşaması için tavsiye edilen bir besindir. İshale karşı bamya pek tavsiye edilmez. Ancak ishal vakalarında bağırsak hareketlerini iyileştirdiği için asla tüketilmemesi gerekenler arasında da değildir. Özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

" } ] }