{ "title": "Bal İshal Yaparmı", "image": "https://www.ishal.gen.tr/images/bal-ishal-yaparmi-5704.jpg", "date": "20.01.2024 05:11:22", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bal ishal yapar mı, hayvansal bir gıda olan bal arılar tarafından çiçeklerden polenler toplanarak üretilir. Oldukça fazla çeşide sahip bir besindir. Magnezyum, kalsiyum, fosfat, klorür, B grubu vitaminler bakımından oldukça zengin bir kaynaktır. Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan bal bu sayede birçok hastalığa karşı iyileştirici etkide bulunur. Balda bakteri bulunmadığından doğal antibiyotik olarak kullanılabilir. Doğal bal mikrop kırıcı etkiye sahiptir. Bal deride meydana gelmiş açık yaraların çabucak iyileşmesini sağlar. Kas yorgunluğuna karşı iyi gelir. Vücuda enerji verir. Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır. Öksürük için kullanılabilecek en doğal ve faydalı besin maddelerindendir. Uykusuzluğa karşı iyi gelen bal kilo vermeyi de kolaylaştırır. Sindirim sistemi üzerinde antimikrobiyal ajan olarak etkilidir.

Bal İshal Yapar mı?

Bal ishal yapar mı sorunun cevabı hem evet hem de hayır olarak verilebilir. İshal durumu söz konusuyken tüketildiğinde ishali arttırabilir. İshalken ya da normal zamanda fazla tüketilen bal bağırsaklarda bulunan zararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayarak ishalin şiddetlenmesine yol açar.

Bal İshale İyi Gelir mi?

Bal ishale karşı tüketilebilecek bir besindir. Dozunda tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı bakterilerin yok olmasını ve dolayısıyla ishalin geçmesini sağlar. İshal için bal zencefille karıştırılıp tüketildiğinde de iyi gelir. İki dilim rendelenmiş zencefile 1 tatlı kaşığı bal eklenip yendiğinde ishale kısa sürede çözüm sağlanabilir. İshal vakalarında balın gün içinde en fazla 1 tatlı kaşığı tüketilmesi gerekir. Aksi durumlarda ishalin artmasına neden olabilir.

" } ] }